Kurzy

W - CH 1 Výroby potravin a výživa

Lektor/ka kurzu
doc. Marie Hrušková
Cílová skupina
učitelé 2. stupně ZŠ, učitelé SOŠ a SOU, učitelé gymnázií
Kurz akreditován MŠMT pod č.
Bez akreditace
Počet vyučovacích hodin
4 (1 vyučovací hodina = 45 min.)

1. část - potraviny rostlinného původu

2. část - potraviny živočišného původu          

  • přehled zpracovávaných  surovin
  • technologické základy jednotlivých potravinářských výrob
  • požadavky na hygienu a bezpečnost potravinářských výrob
  • jakostní znaky surovin a výrobků
  • nutriční přínosy potravin ve vazbě na zdravou výživu

Detailní informace o kurzu: vzdělávací cíl, charakteristika, požadavky na účastníky,...

Online webináře 06.05.2020, 16:00–19:30

místo konání bude upřesněno na pozvánce

550 Kč

 objednat

W - CH 3 Moderní metody syntézy anorganických materiálů a jejich charakterizace

Cílová skupina
učitelé SOŠ a SOU, učitelé gymnázií, učitelé VOŠ
Kurz akreditován MŠMT pod č.
Bez akreditace
Počet vyučovacích hodin
4 (1 vyučovací hodina = 45 min.)

  1. Přehled klasických syntetických metod
  2. Sol-gelová syntéza
  3. Mechanochemie
  4. Sonochemie
  5. Depoziční metody – PVD, CVD, MOCVD, PECVD
  6. Charakterizace materiálů
    1. Multinukleární NMR v pevném a kapalném stavu
    2. Povrchová analýza
    3. Termická analýza
    4. Mikroskopie
    5. Dynamický rozptyl světla

Detailní informace o kurzu: vzdělávací cíl, charakteristika, požadavky na účastníky,...

Online webináře 27.4.2020, 15:00–18:30

místo konání bude upřesněno na pozvánce

550 Kč

 objednat

DESCARTES, v.o.s. si vyhrazuje právo změnit termín konání akce, pokud bude nutné. O změně termínu se účastníci dozví s dostatečným časovým předstihem prostřednictvím pozvánky.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace