Detailní informace o kurzu: vzdělávací cíl, charakteristika, požadavky na účastníky,...
Vzdělávací akce bude zaměřena na problematiku vlivu potravin a látek v nich obsažených na fyziologické procesy v těle člověka a normalizaci těchto procesů. Dále bude pojednáno o využití výše zmíněných potravin a látek v rámci prevence chorob a podpory zdraví.
V průběhu akce budou dle probíraného tématu zařazeny dialogické metody, brainstormingové aktivity, výklad, testovací úlohy atd.
V průběhu semináře budou využity elektronické materiály připravené autorkou.
BLOK 1 (2 vyučovací hodiny): Úvod do problematiky potravin a jejich složek s příznivým působením na fyziologii člověka - vymezení pojmů, historie, trendy ve výzkumu, přínosy a rizika atp.;
Přestávka 30 minut
BLOK 2 (2 vyučovací hodiny): Seznámení s vybranými potravinami a jejich obsahovými složkami v souvislosti se zdravotními dopady pro člověka;
Přestávka 30 minut
BLOK 3 (2 vyučovací hodiny): Seznámení s vybranými potravinami a jejich obsahovými složkami v souvislosti se zdravotními dopady pro člověka - pokračování;
Přestávka 30 minut
BLOK 4 (2 vyučovací hodiny): Seznámení se zdroji pro přípravu výukových materiálů, tipy pro výuku, náměty na didaktické materiály (literatura, webové stránky, výuková videa a další); diskuze s účastníky, dotazy, ověřovací test, závěrečné shrnutí
Detailní informace o kurzu: vzdělávací cíl, charakteristika, požadavky na účastníky,...
DESCARTES, v.o.s. si vyhrazuje právo změnit termín konání akce, pokud bude nutné. O změně termínu se účastníci dozví s dostatečným časovým předstihem prostřednictvím pozvánky.