WEB 203 Lokální, sezónní a původní potraviny v environmentálních souvislostech - webinář
DESCARTES, v.o.s. si vyhrazuje právo změnit termín konání akce, pokud bude nutné. O změně termínu se účastníci dozví s dostatečným časovým předstihem prostřednictvím pozvánky.
Obsah akce
Seminář je zaměřen na praktické uchopení problematiky lokálních, sezónních a původních potravin v environmentálním kontextu. Kombinuje bloky přednášek s bloky vlastní práce účastníků a bloky diskusí.
- Úvod do problematiky a terminologie (0,5 hod)
- Samostatná práce – zamyšlení „co je ještě lokální“? + diskuse nad obsahem pojmů (0,5 hod)
- přednáškové bloky témat následované krátkou diskusí po každém bloku (4 hod)
- Kvalita potravin
- Ekologický pohled
- Ekonomický pohled
- Zdravotní aspekty
- Sociální pohled
- Možnosti získání lokálních a sezonních potravin ‚(1,5 hod)
- Nápady na zařazení do výuky (1 hod)
- Závěrečná diskuse (0,5 hod)
Vzdělávací cíl
Vysvětlit obsah pojmů lokální, původní, sezonní potraviny
Objasnit analýzu dopadu používání lokálních x nelokálních potravin na životní prostředí, kvalitu potravin, sociální, zdravotní a ekonomické vazby
Ukázat možnosti začlenění problematiky do výuky
Pro účastníky
Co si mají účastníci donést s sebou
PC se softwarem ZOOM pro účast na webináři, mikrofon pro případné dotazy (alternativně lze použít chat)