WEB 203 Lokální, sezónní a původní potraviny v environmentálních souvislostech - webinář

Předmět
Environmentální výchova
Cílová skupina
učitelé 1. stupně ZŠ, učitelé 2. stupně ZŠ, učitelé SOŠ a SOU, učitelé gymnázií, učitelé VOŠ, vychovatelé školských zařízení, asistenti pedagoga
Počet vyučovacích hodin
8 (1 vyučovací hodina = 45 minut)

DESCARTES, v.o.s. si vyhrazuje právo změnit termín konání akce, pokud bude nutné. O změně termínu se účastníci dozví s dostatečným časovým předstihem prostřednictvím pozvánky.


Obsah akce

Seminář je zaměřen na praktické uchopení problematiky lokálních, sezónních a původních potravin v environmentálním kontextu. Kombinuje bloky přednášek s bloky vlastní práce účastníků a bloky diskusí.

  • Úvod do problematiky a terminologie (0,5 hod)
  • Samostatná práce – zamyšlení „co je ještě lokální“? + diskuse nad obsahem pojmů (0,5 hod)
  • přednáškové bloky témat následované krátkou diskusí po každém bloku (4 hod)
    • Kvalita potravin
    • Ekologický pohled
    • Ekonomický pohled
    • Zdravotní aspekty
    • Sociální pohled
  • Možnosti získání lokálních a sezonních potravin ‚(1,5 hod)
  • Nápady na zařazení do výuky (1 hod)
  • Závěrečná diskuse (0,5 hod)

Vzdělávací cíl

Vysvětlit obsah pojmů lokální, původní, sezonní potraviny

Objasnit analýzu dopadu používání lokálních x nelokálních potravin na životní prostředí, kvalitu potravin, sociální, zdravotní a ekonomické vazby

Ukázat možnosti začlenění problematiky do výuky


Pro účastníky

Co si mají účastníci donést s sebou

PC se softwarem ZOOM pro účast na webináři, mikrofon pro případné dotazy (alternativně lze použít chat)